Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kongresszusok, rendezvényekHazai kongresszusok, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Paraklinikai röntgen fórum XIII.

  Időpontja: 2019. május 28. (kedd), 9-16 óra
  Helye: Innomed Medical Zrt. (1146 Budapest, Szabó József u. 12.) előadóterme

  Ezúton tisztelettel meghívjuk az orvosi röntgenberendezések témájában érdekelt szakemberek legszélesebb körét (műszaki vizsgálatokat végzők, radiológusok, radiográfusok, orvostechnikai és orvosfizikai szakemberek, gyártók, szervizek, hatóságok képviselői) tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő interdiszciplináris fórumunkra. Korábbi, nagy érdeklődést kiváltó tudományos üléseink 2003. november 11-én, 2005. június 7-én, 2006. október 10-én, 2007. november 8-án, 2008. szeptember 25-én, 2009. június 9-én, 2010. október 12-én, 2011. október 18-án, 2012. november 15-én, 2013. október 8-án, 2015. október 20-án és 2017. november 8-án voltak.

  A rendezvény akkreditált a Képi Diagnosztika és Egészségügyi Menedzsment egészségügyi szakdolgozói csoportokba tartozók számára, mely 15 kreditpontban meghatározott. A pontigazolásokat a helyszínen a regisztrációkor adjuk át.

  A részvétel díjtalan. A kávészünetek és a szendvicsebéd támogatója az Innomed Medical Zrt.

  Kérjük az érdeklődőket, hogy a szervezés érdekében előzetesen regisztráljanak az MRAE online felületén

  A programtervezet letölthető ide kattintva

  Dévai Endre elnök, Innomed Medical Zrt.
  Dr. Porubszky Tamás tud. tanácsadó, NNK SSFO

  Időpont: 2019.05.28.
  Szervező: Magyar Radiográfusok Egyesülete (MRAE)
  Címe: 2310 Szigetszentmiklós, Bajcsy-Zs. u. 43/C, 2/8.
  Tel: +36 (30) 268 4033
  E-mail: mrae@mrae.hu
  Helyszín: 1146 Budapest, Szabó József u. 12., Innomed Medical Zrt. előadóterme
  A rendezvény Web oldala: http://www.mrae.hu/info.aspx?sp=42&web_id={web_id}

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A kérőlaptól a diagnózisig – CT, MR tanfolyam orvosoknak és szakdolgozóknak - neurotraumatológia

  Időpont: 2019.05.31.
  Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Hunyadi u. 3., Fejér Megyei Szent-György Kórház Auditórium
  A rendezvény Web oldala: https://oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=69881&tableid=0

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Radiológusok Társasága Gyermekradiológiai Szekció XX. Nemzetközi Szimpóziuma

  Tisztelt Kollégák!

  A Magyar Radiológusok Társasága Gyermekradiológiai Szekciója soron következő XX. Nemzetközi Szimpóziumát Miskolctapolcán tartja 2019. szeptember 12-14. között a Borsod-A.-Z, Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Képalkotó Diagnosztikai Centrum, Gyermekradiológiai osztályának és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Bizottságának (MAB) rendezésében.

  A Szimpóziumra tisztelettel meghívjuk!

  A kongresszus 2019. szeptember 12-én 14.00-kor kezdődik a Gefferth-díj átadásával, majd hagyományos továbbképző előadások hangzanak el a gyermekgyógyászati, kliniko-radiológia számos területéről (sürgősségi diagnosztika, a vizsgálati indikációk és módszerek változása).

  Pénteken egy multidiszciplináris tudományos ülés keretében: „Meggyógyítom. Megpróbálom meggyógyítani. Nem tudom meggyógyítani” címmel próbáljuk az orvoslás, tudomány, genetika, informatika, a 21. századbeli jelenleg látható vagy még csak sejthető lehetőségeit felvillantani.

  A pénteki napra meghívott gyermekgyógyász és társszakmák klinikusai, genetikusai, képalkotói, kutató orvosai valamint oktatók, társadalomtudósok részvételével igyekszünk képet kapni megjósolható és megjósolhatatlan jövőnkről.

  „Külföldi lapszemle, hazai véleményekkel” címmel tervezünk fórumot tartani a mellékletben megadott irodalmi listából kiválasztott cikk vagy saját választású közlemény alapján. Kérjük az előadás tervezőket, hogy egy-egy címet (témát) kiválasztva beszéljen saját tapasztalatairól, vagy mutasson be érdekes, témába vágó eseteket.

  Várunk továbbá rövid (5 perc) érdekes sztorikat, történeteket a múltból.

  Szekciónk ebben az évben is meghirdeti 30 éven aluli elsőszerzős orvosok részére „a legjobb előadás” díjat, melyet alapítványunk 30 000 Ft-os könyvvásárlási utalvánnyal jutalmaz.

  TÁJÉKOZTATÓ A TUDOMÁNYOS PROGRAMHOZ
  A résztvevők valamennyi témából jelentkezhetnek 10 perces előadás vagy 5 perces esetbemutatás megtartására.

  Előadás cím bejelentési határidő: 2019. június 15.

  Bejelentést e-mailben az a.ocsai@szerviziroda.hu és a zelei.rtgint@bazmkorhaz.hu címekre kérjük megküldeni, a beérkezésről írásban visszaigazolást küldünk.

  Összefoglalók: Az összefoglalókat maximum 200 szó terjedelemben az a.ocsai@szerviziroda.hu és a zelei.rtgint@bazmkorhaz.hu e-mail címekre szíveskedjenek .doc formátumban (betűtípus Times New Roman, méret 12pt) küldeni.
  Az előadás bejelentő, irodalom lista és az előadás összefoglaló minta megtalálható és letölthető a mellékletek közül. Kérjük, ezt használja!

  Az összefoglalók beküldési határideje: 2019. augusztus 1.

  Poszter kiállításra nincs lehetőség!

  Tudományos információ:
  Prof. Dr. Lombay Béla
  Tel.: +36 30 938 7371, e-mail cím: dr.lombaysr1@t-email.hu
  Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 10.

  Mindenkit szeretettel várunk:

  Prof. Dr. Lombay Béla a tudományos bizottság elnöke, Dr. Fodor Krisztina a Kongresszus elnöke, Dr. Kostyál László a Kongresszus társelnöke

  Letölthető mellékletek:
  Első értesítés
  Előadás bejelentő
  Irodalomjegyzék

  Online jelentkezés


  Rendezvény kezdete: 2019.09.12.
  Rendezvény vége: 2019.09.14.
  Szervező: Dr. Fodor Krisztina, Dr. Lombay Béla
  E-mail: k.fodor@bazmkorhaz.hu
  Helyszín: Miskolctapolca
  A rendezvény Web oldala: https://www.szerviziroda.hu/konferenciak_kongresszusok/magyar-radiologusok-tarsasaga-gyermekradiologiai-szekcio-xx-nemzetkozi-szimpozium

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)EUSOBI kongresszus Budapesten

  Kedves Emlőszekció tagok és emlődiagnosztika iránt érdeklődők!

  Elindult a budapesti EUSOBI kongresszusra (2019. október 3-5.) a regisztráció.

  A magyar EUSOBI tagok számára sikerült teljesen kivételesen elérni, hogy 50 kedvezményes helyet (100 EUR) biztosít a társaság.

  Ez úgy működik, hogy a az első 50, Magyarországról érkező jelentkezésnél automatikusan a kedvezményes tarifát kínálja fel, ezután átvált a normál díjra.

  Javaslom tehát, hogy minél előbb regisztráljatok, ha terveztek jönni! Társasági tagnak most is be lehet lépni, ez számos egyéb előnnyel is jár (lásd honlap). Az Evening Event-re külön kell jegyet venni, ami az Európa hajón lesz.
  Honlap: eusobi.org

  Szeretettel várunk!

  Üdvözlettel,
  Forrai Gábor
  EUSOBI Past-President
  MRT Emlőszekció főtitkár

  Rendezvény kezdete: 2019.10.03.
  Rendezvény vége: 2019.10.05.
  Helyszín: Budapest
  A rendezvény Web oldala: https://www.eusobi.org/congress/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)29. Soproni Ultrahang Napok –Modern Képalkotó eljárások

  Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

  Sok szeretettel várunk mindenkit 2019. október 3-5. között a 29. Soproni Ultrahang Napok – Modern Képalkotó eljárások című továbbképző tudományos ülésre.

  Rendezvényünk helyszíne változatlanul a festői szépségű Löverek szívében elhelyezkedő Hotel Lövér.

  A konferencia csütörtökön, a hagyományainknak megfelelően egynapos tanfolyammal indul, melynek témája az idei évben a tüdőbetegségek diagnosztikája, ezen belül is kiemelten az interstitialis tüdőbetegségek radiológiája.
  Pénteken az ultrahangvizsgálat jelentőségét és helyét elemezzük a mai képalkotásban. Brian D. Coley amerikai vendég professzor a gyermekkori tüdő- és mellkasi ultrahangvizsgálat rejtelmeibe avat be bennünket. Ezenkívül tárgyaljuk a fokális lépelváltozások differenciál diagnosztikáját, a máj szono-elasztográfiás vizsgálatát, a gyulladásos bélbetegségeket, szólunk a contrast harmonic imaging-ről és egy másik érdekességről, a szonopszichológiáról.
  Szokásos kardiológiai blokkunk a szívizom infarktus és szívizom károsodás klasszifikációjának új aspektusaival foglalkozik.
  Délután az onkológiáé lesz a főszerep: régiónként, a daganatos megbetegedések diagnosztikájának kulcsfontosságú tényezőivel ismerkedhetünk meg.
  A napi programot gyermek onkológiai blokk zárja, amely a musculoskeletalis gyulladásos és malignus folyamatok differenciáldiagnosztikájával, a vascularis tumorokkal, malformációkkal foglalkozik.
  Szombat délelőtt a fiataloké. Egyetemeinkről felkértünk két-két fiatal kollégát, hogy bepillantást nyerhessünk tudományos munkájukba. Hisszük, hogy a fiataloktól is lehet és érdemes tanulni. Ez úton kérjük a rezidenseket, szakorvosjelölteket és fiatal szakorvos kollégáinkat, hogy tegyék még színesebbé ezt a napot és jelentkezzenek esetismertetetésekkel. A legjobb előadásokat hagyományosan könyvjutalomban részesítjük.

  Kiemelt jelentőségűnek tartjuk, hogy a cégek részére a kiállítási területet ebben az évben is biztosítjuk, megismerhetjük a legújabb technikai-technológiai fejlesztéseket.

  A kulturális program keretében péntek este a résztvevők által kedvelt ülőfogadást rendezzük finom ételek-italok mellett zenével és tánccal.

  A csütörtöki továbbképzés az orvosok számára 14 ponttal, a konferencia 30 ponttal akkreditált. Az asszisztensi akkreditáció folyamatban van.
  Jelentkezni a http://www.soproniuhnapok.hu honlapon lehet.

  Találkozzunk Sopronban! Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

  Dr. Hoffer Krisztina, Prof. Dr. Baranyai Tibor, konferencia szervezők

  Rendezvény kezdete: 2019.10.03.
  Rendezvény vége: 2019.10.05.
  Szervező: Dr. Hoffer Krisztina és Dr. Baranyai Tibor
  E-mail: hoffer.krisztina@sopronigyogykozpont.hu
  Helyszín: Sopron, Hotel Lövér
  A rendezvény Web oldala: http://www.soproniuhnapok.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXVI. Pannon Endokrin Club Hétvége (PECH)

  Örömmel jelenhetem be, hogy az évtizedes hagyományokkal rendelkező Pannon Endokrin Hétvége (PECH) ez évi, XXVI. összejövetelét Baján tartjuk 2019. október 4-5-én.

  A tudományos programot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy az tükrözze az endokrinológia sokszínűségét, hasznos ismereteket hordozzon a gyakorló orvosok számára, de igazi szakmai ínyencségekkel is készülünk. Külön szekciót szentelünk érdekes endokrinológiai esetek bemutatásának. Amellett, hogy ez alapvetően egy endokrinológiai rendezvény, szeretnénk kielégíteni azt az érdeklődést, ami a társszakmák részéről irányunkba megnyilvánul, ezért mindenkit szeretettel várunk.

  Akkreditációs pont orvosok részére: 18 szakmai, szabadon választható pont
  belgyógyászat, bőrgyógyászat, csecsemő-gyermekgyógyászat, diabetológus, egészségbiztosítás, endokrinológia és anyagcsere-betegségek, gastroenterológia, geriátria, háziorvostan, orvosi laboratóriumi diagnosztika, orvosi rehabilitáció (belgyógyászat), radiológia, sebészet, szülészet-nőgyógyászat, urológia

  Akkreditációs pont szakdolgozók részére: 8 pont

  Az előadók és a tervezett témák ismeretében mondhatom, hogy egy hiánypótló, érdekes előadásokban bővelkedő rendezvény előtt állunk.

  Tudományos program: http://pcongress.hu/Congress/tudomanyos_program/83

  További információk: http://pcongress.hu/Congress/index/83

  Reméljük Önt is résztvevőként üdvözölhetjük!

  Kollegiális üdvözlettel:

  dr. Könyves László


  Rendezvény kezdete: 2019.10.04.
  Rendezvény vége: 2019.10.05.
  Helyszín: 6500 Baja, Petőfi-sziget 11., Turisztikai Központ
  A rendezvény Web oldala: http://pcongress.hu/Congress/index/83

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Neuroradiológiai Társaság XXVII. Kongresszusa és továbbképző kurzusa

  Rendezvény kezdete: 2019.11.07.
  Rendezvény vége: 2019.11.09.
  Szervező: Dr. Szikora István
  Helyszín: Mátraháza

Külföldi kongesszusok

Korábbi kongresszusok, rendezvények megjelenítése

MRT pályázat

belföldi tanulmányutak
kongresszusok költségének támogatására

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
Magyar Radiológia Online
Magyar Radiológia Online 9. évfolyam 2019/1
 • Reflexiók Berényi Ervin 'Megjöttek a mínuszok…' c. vitairatára

  PALKÓ András

 • Magyar Radiológia 2019 - Tervek, javaslatok, változások

  HARKÁNYI Zoltán, TÁRNOKI Ádám Domonkos

 • Paul Lauterbur és Peter Mansfield – az MR‑kutatás úttörői

  HARGITTAI Balázs, HARGITTAI Magdolna, HARGITTAI István

 • Paul Lauterbur és Peter Mansfield: Alapkutatásból MRI

  HARGITTAI István

 • A pajzsmirigy ultrahang‑elasztográfiás vizsgálata ikreken

  Ultrasound elastographic examination of the thyroid gland: a twin study

  FEKETE Márton, ERDEI Mercédesz, DIENES András, PERSELY Aliz, SZILY Marcell, BITAI Zsuzsanna, HERNYES Anita, Maria Antonietta STAZI, Emanuela MEDDA, Corrado FAGNANI, BÉRCZI Viktor, TÁRNOKI Dávid László, TÁRNOKI Ádám Domonkos

 • Beszélgetés Lehotszki Verával, a Szlovák Radiológus Társaság elnökével

  HARKÁNYI Zoltán

 • A radiológiai képszerkesztés alapjai

  The basics of image editing in radiology

  BOTZ Bálint, JÁRAY Ákos

 • Elhunyt dr. Hüttl Kálmán

  CSOBAY-NOVÁK Csaba

 • Prof. dr. Irtó István (1932–2019) emlékezete

  MÓZSA Szabolcs

 • Emlékezés Irtó István professzor úrra

  DÖMÖTÖRI Zsuzsanna

 • In memoriam dr. Balogh István (1934–2018)

  BAKOS Mária, TÓKA Magdolna

További MRO lapszámok