Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Bankszámlaszám

A Magyar Radiológusok Társasága
OTP 11708001-20153351


Tagdíjfizetéssel kapcsolatos információk>>

1 % SZJA FELAJÁNLÁS MRT

Kérjük továbbra is támogassa adományaival és adója 1 %-ával a Magyar Radiológusok Társaságát.
Számlaszámunk: 11708001-20153351
Adószámunk: 19019082-1-42

A formanyomtatvány letölthető ide kattintva >>

1% SZJA FELAJÁNLÁS

PRO-RADIOLÓGIA ALAPÍTVÁNY JAVÁRA


A PRO-RADIOLÓGIA KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY 1994-es megalakítása óta folyamatosan támogatja a radiológia oktatását, egyéni és csoportos továbbképzéseket, tanulmányutakat, kongresszusi részvételeket, szakkönyv beszerzéseket. A Francia-Magyar Szimpóziumok létrehozásában is kezdetek óta komoly szerepet játszik. Díjak alapításával, odaítélésével a legkiválóbb szakemberek munkájához, fejlődéséhez is hozzájárul (pl. Lányi Márton díj).

Annak érdekében, hogy a mai „nehéz időkben” is hasonlóan sok támogatást lehessen kiosztani, a szakmában dolgozó orvos, asszisztens kollégák, családtagjaik részéről tisztelettel várunk 1%-os hozzájárulásokat. Előre is köszönjük!

A támogatás módja a következő: a személyi jövedelemadó bevalláshoz kapott kis formanyomtatványon meg kell nevezni a Pro-Radiológia Alapítványt, adószáma: 18066139-1-41.

A formanyomtatvány letölthető ide kattintva >>

vagy

az Alapítvány honlapjáról is >>

Köszönettel:

Dr. Forrai Gábor PhD – az Alapítvány elnöke
Dr. Balázs György– az Alapítvány titkára


Azonosítatlan tagdíjbefizetések

Tisztelt Tagjaink!

Ismét érkeztek azonosíthatatlan tagdíjbefizetéseket. Kérem, aki felismeri saját befizetését az alábbi nevek alatt, jelezze a kincstarnok@radiologia.hu, vagy a kincstarnok@socrad.hu e-mail címre.

Radiomed
Tóth Csabáné
Végvári Zoltán
Demján György
Korom Andrea
NIKÉ 2000 Bt
Botos Árpádné
Szerencse Andrea
Sárga csekkes befizetés 2014.11.13. olvashatatlan névvel

Köszönettel:

Dr. Kis Zsuzsanna
MRT kincstárnok

2013.12.28.

HÍRMOZAIK (Részletek a hírek címére kattintva!)

MRT Kongresszus 2016. Frissült a tudományos program!

Tisztelt Kolléganők, tisztelt Kollégák!

Már csak egy hét van hátra az MRT XXVIII. Kongresszus kezdetéig.

A frissített, végleges programfüzet letölthető ide kattintva >>

Szeretném ismételten felhívni a figyelmet a kongresszus néhány kiemelkedő eseményére.

A meghirdetett "Párbeszéd" programokat nagy számban sikerült megszervezni. A szakmánk mindennapi gyakorlatában is rendkívül fontosnak tartott klinikus-radiológus párbeszédet elősegítő szimpóziumok az alábbi témakörökből lesznek: MSK, stroke, sürgősségi, pulmonalis, urogenitalis (prostata), máj diagnosztika és intervenciós terápia, gynecológia. Ugyancsak a "párbeszéd" jegyében közös szimpóziumot tart társaságunk a Magyar Orvostudományi Nukleáris Társasággal és a Magyar Sürgősségi Orvostani Társasággal.

Számos szekióban külfőldi előadók is lesznek, az uroradiológus klinikus-radiológus párbeszéd szekcióban például Cambridge-ből, Londonból és Ankarából is lesznek vendégelőadók. Kiemelkedő eseményként várhatjuk szombat délelőtt Alexander Radbruch (Heidelberg) előadását gadolinium retenció témakörben, aki e témában az egyik legrangosabb publikció (Radbruch et al, Radiology. 2015 Jun;275(3):783-91) első szerzője.

Az ESR-t Paul M. Parizel professzor úr (ECR 2017 elnöke) fogja képviselni, aki a pénteki napon a szakmai előadása (The changing paradigm in radiology: the search for quantitative imaging biomarkers) mellett az az ESR aktualitásairól is tájékoztat minket.

Kongresszusunk során először üdvözölhetjük Magyarországon az Angol Radiológus Társaság (Royal College of Radiologists) hivatalos küldöttségét, melyet a Társaság elnöke, prof. Giles Maskell vezet. Péntek délután ők adnak elő közel négy órán keresztül modern MR technikákról (vékonybél, máj, emlő, nőgyógyászati, rectalis daganatok témakörökben). Az előadássorozat zárásaként, az utolsó 30 percben Giles professzor vezetésével kvíz játékot szerveztünk, melyre mindenkit szeretettel várunk. A kvíz kérdések az előadássorozat anyagából készülnek. A három legjobb megoldást elérő kollégák rangos díjazásban részesülnek (mintegy 250.00 Ft, 150.000 Ft és 100.000 Ft értékű eszköz illetve ajándékutalvány).

Szeretném ismételten felhívni a figyelmet, hogy Társaságunk Vezetőségválasztó Közgyűlése 2016. június 23-n, csütörtökön 15.30h-kor lesz. Helyszín: Semmelweis Egyetem - Elméleti Orvostudományi Központ, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 37-43., Szent-Györgyi Albert Előadóterem

Jó tanulást, hasznos időtöltést kívánok!

Bérczi Viktor
MRT elnök
MRT XXVIII. Kongresszus, elnök

MRT Vezetőségválasztás 2016. Megtekinthető a jelöltek bemutatkozása!

Tisztelt Kolléganők és Kollégák!

A Magyar Radiológusok Társasága alapszabályában a vezető tisztségviselők jelölését és megválasztását szabályozó fejezet 12.7 pontja úgy szól, hogy „A jelölőbizottság a jelöltek szakmai önéletrajzát, programját közzéteszi az egyesület honlapján abc sorrendben.”

A jelölőbizottság úgy határozott, hogy a társaság bizottságaiba jelölt tagok számára is bemutatkozási lehetőséget biztosít a honlapon, jobb megismerhetőségük érdekében. A felügyelő és ifjúsági bizottságba jelölt tagoktól beérkezett bemutatkozó dokumentáció is elérhető a honlapon.

Ennek értelmében - felhasználó névvel, jelszóval történt belépést követően - ide kattintva olvasható a vezető tisztségviselő jelöltek előrt és a bizottsági tagok önkéntes bemutatkozó anyaga >>

(Aki bejelentkezési adatait esetleg elfelejtette, kérjük, jelezze a webtamogatas@socrad.hu címen.)

Kollegiális üdvözlettel:

a Jelölőbizottság

Mellkasi ultrahang-diagnosztika a sürgősségi és intenzív betegellátásban tanfolyam (Szombathely, 2016.10.07-08.)

Tisztelt Kollégák!

2016. október 07-08-án szervezzük a negyedik „Mellkasi ultrahang-diagnosztika a sürgősségi és intenzív betegellátásban” című tanfolyamot Szombathelyen.
A PTE ÁOK 25 kreditponttal fogadta be (az aneszteziológia.-intenzív terápia, csecsemő-gyermekgyógyászat, gyermeksebészet, intenzív terápia, kardiológia, oxyológia és sürgősségi orvostan, radiológia, sürgősségi orvostan, traumatológia, tüdőgyógyászat-), illetve 20 ponttal a belgyógyászat, endokrinológia, diabétesz és anyagcserebetegségek szakma számára.
Számos olyan diagnosztikus és terápiás terület szerepel a tanfolyam anyagában, ami hazánkban és nemzetközileg is élénk érdeklődés tárgya. Idén a gyakorlati oktatásban a RUSH protokoll (a sokk gyors UH-diagnosztikájára kifejlesztett protokoll) ismét kiemelten szerepel, melyet a korábbi tanfolyami visszajelzések alapján iktattunk be.
20 főt tudunk fogadni. Jelentkezési határidő szeptember 1. Amint betelik a létszám, értesítést teszünk közzé.
(A Jelentkezési lapot és a programot csatoljuk.)
Szeretettel várunk minden érdeklődő Kollégát!

dr. Barta Miklós PhD bartams@meditel.hu és dr. Horváth Dániel daneel33@gmail.com
tudományos szervezők
Horváth Dóra oktatási előadó, általános szervező

Kérjük a jelentkezést Horváth Dóra horvath.dora@markusovszky.hu e-mail címére szíveskedjenek megküldeni!

Jelentkezési lap >>

Program >>

MRT új vezetőségének megválasztása - Felhívás jelölésre

Tisztelt Kolléganők és Kollégák!

A Magyar Radiológusok Társasága XXVIII. Kongresszusának (Budapest, 2016. június 23-25.) alkalmával tartandó közgyűlés fontos feladata lesz a Társaság új vezetőségének megválasztása.
A választás eredményes lebonyolításának alapfeltétele kellő számú, alkalmas jelölt állítása. Ezért kérjük kedves Tagtársainkat, hogy érvényes jelöléseikkel járuljanak hozzá a tisztújítás sikeréhez.
A Társaság vezetősége az érvényben levő alapszabály szerint 21 tagból áll. A vezetőség tagja az elnök, az alelnök, leköszönt elnök, főtitkár és a kincstárnok, továbbá 16 vezetőségi tag. A Felügyelő Bizottság a közgyűlés által 3 évre megválasztott 3 tagból és 3 póttagból áll. A felügyelő bizottság elnökét saját soraiból választja. Az Ifjúsági bizottság 6 tagú, elnökét saját soraiból választja. Az alapszabály életkori korlátozást ugyan nem tartalmaz, mégis célszerű lenne ha ebbe a bizottságba 37 évnél fiatalabb kollégákat tudnánk megválasztani, akik saját korosztályukat képviselik.

A Társaságnak mostantól alelnököt is kell választania. Alelnöknek ez alkalommal az lesz jelölhető, ill. választható, aki legalább egy korábbi ciklusban tagja volt a vezetőségnek. A jelen tisztújítás során az elnöki, és főtitkári jelölésnek is a vezetőségben betöltött, legalább egy, megelőző ciklus lesz a feltétele. (A következő tisztújítástól kezdődően elnöki tisztségre már csak az lesz jelölhető, aki az előző ciklusban alelnök volt, tehát gyakorlatilag most két ciklusra választunk elnököt.) Az alapszabály értelmében a kincstárnok korlátozás nélkül újra választható.

Az Alapszabály szerint a Társaság rendes tagjainak, valamint az ifjúsági és nyugdíjas tagoknak van szavazati joga és választhatók a vezetőségbe. Vezető tisztségviselő jelölt lehet az adott Társasági tag önkéntes jelentkezése vagy a jelölő Bizottság felkérése, illetve annak elfogadása alapján.
Az új alapszabály helyszíni jelölésre nem ad lehetőséget.
Az érvényes jelölés feltétele, hogy a jelölt aláírt elfogadó nyilatkozatát, szakmai önéletrajzátrövid programját írásban megkapja a Jelölő Bizottság
. Ezeket a dokumentumokat – az alábbiakban megadott határidőben és címekre - a jelölő felkérésére a jelölt is beküldheti, nem kell egy levélben érkezniük a jelöléssel.

A szakmai önéletrajzot és a programot a bizottság elektronikusan közzéteszi a Társaság honlapján.
A jelöléseket és a szükséges dokumentumokat a körlevél első közzétételétől számított

Az MRT új Alapszabálya

2016. április 7-én a bíróság bejegyezte az MRT alapszabály változásait.

Az új Alapszabály letölthető ide kattintva >>
(csak tagoknak, felhasználó névvel, jelszóval történt belépést követően)

MRT Emlőszekció tagok és emlődiagnosztika iránt érdeklődők figyelmébe!

Május 20-21-én Kecskeméten kerül megrendezésre a III. Emlőrák Konszenzus Konferencia, lásd a honlapját:
https://www.kmk.hu/cms/kecskemet/hir/iii.-emlorak-konszenzus-konferencia >>

Az előző hasonló rendezvény 2009-ben zajlott. Az ott elfogadott országos protokoll kerül most felújításra.
A Diagnosztikus Radiológia/Nukleáris Medicina Szakmai Bizottság elkészítette a megújított fejezetét, amely a többi szakmával már túl van egy egyeztetési körön. Kecskeméten lesz egy nyilvános vita-konferencia, ahol bemutatjuk a saját anyagunkat és a többi szakmáéval együttesen megvitatjuk.

A végleges, konszenzuson alapuló teljes szöveg megjelenik majd a Magyar Onkológia c. lapban, és onnantól kezdve ez lesz a kötelezően érvényes hazai emlőrák diagnosztikai és ellátási protokoll - egészen a következő ilyen konferenciáig.

A Konszenzus Konferencia honlapján megtalálható minden szakma vitára bocsátott fejezete, közte a Radiológia/Nukl.Med. is, ami INNEN >> is letölthető.

Akinek megjegyzése, javaslata lenne az anyagunkhoz, azt kérjük, hogy a http://www.radiologia.hu/velemenyek/15346 >> oldalon a cikk alatti „Hozzászólások” formájában tegye azt meg!

Várjuk véleményeiteket!

Forrai Gábor – Duna Medical Center, Budapest – a Diagnosztikus Radiológia/Nukleáris Medicina Szakmai Bizottság vezetője
Ambrózay Éva – Mamma Rt, Kecskemét
Bidlek Mária – Országos Onkológiai Intézet, Budapest
Borbély Katalin – Országos Onkológiai Intézet, Budapest
Kovács Eszter – Országos Onkológiai Intézet, Budapest
Lengyel Zsolt – Pozitron Kft, Budapest
Ormándi Katalin – SZTE, Szeged
Péntek Zoltán – Mamma Rt, Budapest
Riedl Erika – MHEK Honvédkórház, Budapest
Sebő Éva – Kenézy Kórház, Debrecen
Szabó Éva – Perla Kft, Érd

School of MRI: Advanced Cardiac MRI (Zagreb, September, 1-3, 2016.)

The course „School of MRI: Advanced Cardiac MRI“ organized by the European Society for Magnetic Resonance in Medicine and Biology (ESMRMB) will be held in Zagreb, Croatia, September, 1-3, 2016.

For more information please visit the website >>

További hírek

MRT pályázat

belföldi tanulmányutak
költségének támogatására

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30